top of page

ÖRAV Sohbetlerinde Çevre Bilimci Uygar Özesmi ile Beraberdik!


ÖRAV Sohbetlerinin Aralık ayı yayınında, Good4Trust.org ve Change.org sosyal girişimlerinin ve Türkiye’nin ilk kitle kaynak platformu olan Kusbank.org’un kurucusu Çevre Bilimci Dr. Uygar Özesmi’yi ağırladık.


100’den fazla bilimsel yayının, Yasak Meyve ve Çıkış Yolu Türetim Ekonomisi kitaplarının yazarı Uygar Özesmi ile; doğa ve sivil toplum yolculuğunun başlama hikayesini, iklim krizi, karbon ayak izi, sürdürülebilirlik kavramlarını ve ilkim değişikliğiyle mücadele için bireysel olarak neler yapabileceğimizi konuştuk.


Özesmi, “Gezegenimiz için çok mu geç kaldık?” sorumuzu, “İnsanlığın önündeki bu büyük iklim krizini atlatabileceğimize inanıyorum. Ancak bunun için çok çalışmamız, mücadele etmemiz gerekiyor. Bütün eller güverteye! Herkes güverteye çıkacak, bu fırtınada halatlara sarılacak ve biz bu fırtınanın üstesinden geleceğiz. Gemiyi tekrar sakin sulara çekeceğiz diye ümit ediyorum.” şeklinde yanıtlıyor.


Birçok dernek ve vakıfta kuruculuk ve yöneticilik görevleri alarak, dünyadaki tüketimin yarattığı yok oluşların önüne geçme mücadelesine hayatını adamış Dr. Uygar Özesmi’nin paylaşımlarının tümü için YouTube kanalımıza bekleriz.



bottom of page