top of page

ÖRAV Sohbetlerinde Bu Ay Konumuz Güncel Sanat

Güncelleme tarihi: 7 Mar 2023



ÖRAV Sohbetlerimizde öğretmenleri, işini tutkuyla yapan, üreten ve paylaşmayı seven, farklı sektörlerden isimlerle bir araya getirmeye devam ediyoruz.


Yeni dönem programımızın ilk konukları kültür, sanat ve araştırma kurumu SALT’ın Genel Müdürü Deniz Ova ve Oberlin College Görsel Sanatlar Bölümü’nde lisans, Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde de yüksek lisans derecesini tamamlayan sanatçı İz Öztat.


Amman, Berlin, Londra, Madrid, Meksika, Oslo, Paris ve Erivan'da misafir sanatçı programlarına katılan Öztat ile; güncel sanatın tanımı, sanatçı pratiği ve güncel sanatı anlamak ve yorumlamak üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.


Öztat, güncel sanat eserinin yorumlanmasına dair görüşlerini de şu sözlerle açıklıyor.


“Sanat yapıtına, burada anlaşılması gereken bir şey var ve ne anlamalıyım kaygısıyla yaklaşmak yerine, bu karşılaşmayı bir deneyim olarak görüp, eserin bize kişisel olarak neleri çağrıştırdığından başlayarak, karşılaştığımız yapıtın fiziksel özellikleri üzerinden onu anlamlandırarak ilerlemeyi, sanatı yorumlamak için önemli bir yöntem olarak görüyorum.”


Sanatçının paylaşımlarının tümü için YouTube kanalımıza bekleriz.



bottom of page