top of page

“Eğitimin Yaşama Yansımaları” Ödüllü Fotoğraf Yarışmamız Başlıyor!




Çok heyecanlıyız! Bu yıl Öğretmen Akademisi Vakfı olarak, İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) iş birliği ile ilk kez bir fotoğraf yarışması ve sergi düzenlemek için hazırlanıyoruz. Bu yarışmanın ilhamını, çağdaş eğitimin temelini atan Cumhuriyetimizin 100. yılını ve ÖRAV’ın 15. yılını birlikte kutluyor olmamızdan aldık. Herkesin katılımına açık olan fotoğraf yarışmasının teması ise doğal olarak eğitim.

Eğitimin olumlu ve olumsuz yansımalarını toplumsal yaşamımızın her alanında görüyoruz, bu sebeple temamız eğitim dediğimizde kendimizi okul binaları, öğretmenler ve öğrencilerle sınırlamamalıyız. Çevresine ve doğaya duyarlı gençler, dezavantajlı bireyler için fırsat eşitliği, toplumsal barış, ülkemizin refahı, bilim insanlarımızın evrensel başarıları, kültür – sanat zenginliklerimiz, hayvan sevgisiyle büyüyen çocuklar, sosyal ilişkileri ve iletişimi kuvvetli, başkasının derdini dert edinen bireyler…Bu ve bunun gibi birçok konunun temelinde eğitimin yer aldığı bir gerçek. Bu sebeple başta öğretmenlerimiz olmak üzere eğitime gönül vermiş, eğitimin olmasa olmazımız olduğuna inanan herkesi, yaşamın her anında eğitimin yansımalarını fotoğraflamak üzere yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi öğretmenlere ve gençlere emanet etti. Biz de ÖRAV olarak 15. yılımızı kutlarken başöğretmenimizin izinde yürüyor, azimle ve tutkuyla çalışmaya devam ediyoruz. Bu yolculuğun her adımında yanımızda bulunduğunuz ve bize güç verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz.




67 görüntüleme
bottom of page