15 Mayıs 2025

10 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz EşitBiz Konferansımız, eğitimde toplumsal rollerin eşitliği ve kapsayıcılık temasıyla bu yıl da öğretmenleri, eğitim uzmanlarını ve iyi örnek sahiplerini bir araya getirdi. ÖRAV ve Garanti BBVA iş birliğinde yürütülen EşitBiz Projesi kapsamında düzenlenen konferans, yaklaşık 150 katılımcının yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Bu yıl konferans programımızda, alanda ilham veren uzman konuklar yer aldı. Açılış konuşmalarının ardından sahneyi enerjik ritimleriyle MANG JAM aldı. Ardından “Öncü Kurumların Gözünden Eşitlik Perspektifi” temalı panelimizde  ÖRAV Genel Müdürü Arzu Atasoy, Garanti BBVA Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Yönetmeni Öykü Kayaalp ve Suna’nın Kızları Genel Koordinatörü Burcu Gündüz Maşalacı farklı perspektiflerden eşitlik ve kapsayıcılığın nasıl güçlendirilebileceğini değerlendirdiler.

Panelin sonrasında ise AÇEV Kurumsal İşbirlikleri ve Savunu Direktörü Prof. Dr. Hasan Deniz, Eşitlikçi ve Kapsayıcı Eğitim Ortamının Oluşturulması üzerine ufuk açıcı bir konuşma yaptı.

Farklı İyi Örnekler Bir Arada!

Konferansımızda EşitBiz mentorluk programı kapsamında geliştirilen başarılı uygulamaların yanı sıra, bu yıl ilk defa herkese açık çağrı yoluyla alınan başvurular da yer aldı. Oldukça yüksek sayıda gelen nitelikli başvurular, 12 gönüllü jüri üyesi tarafından 2’li kör hakem sistemi ile değerlendirildi. Seçilen 10 iyi örnek, Türkiye’nin dört bir yanından (Antalya, Düzce, Bursa, Tekirdağ, Mersin/Portekiz, Batman, İzmir, İstanbul, Sakarya, Zonguldak) gelen öğretmenlerin çalışmalarıyla şekillendi.

EşitBiz mentorluk programı kapsamında geliştirilen 6 iyi örnek ise Diyarbakır (3), Erzurum (2) ve Kırklareli (1) illerinden geldi. Her biri sınıf içinde kapsayıcılığı güçlendirmeye yönelik yaratıcı ve etkili uygulamalarıyla katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Eğitimde Eşitlik İçin Birlikte Öğreniyoruz!

EşitBiz Konferansı, öğretmenlerin toplumsal rollerin eşitliği ve kapsayıcılık odağında uygulamalarla donanmasını ve birbirinden öğrenerek güçlenmesini hedefliyor. Farklı şehirlerden gelen katılımcılarla kurulan bağlar ve ilham veren içerikler, eğitimde eşitliğe giden yolda ortak bir dayanışma kültürünü bir kez daha ortaya koydu.