Yeni Öğrenme Ekosistemine Uygun Zenginleştirilmiş Ders Tasarımı
Programın Tanıtımı
Senkron ve asenkron içerikler ile tasarlanan bu eğitim, öğretmenlerin değişen öğrenme anlayışını kavramalarını sağlamayı ve bu değişime ayak uydurabilecek bilgi ve becerileri keşfetmelerine yol gösterici olmayı hedeflemektedir.
Beyin temelli öğrenme kuramından sıkça faydalanan bu eğitim öğrencilerin bireysel özelliklerine hitap eden, kendi öğrenmeleri konusunda fırsatlar sunan, çevrim içi öğrenmeyi kapsayan yöntemleri tanıtan ve neyi neden yaptığını bilmek isteyen öğretmenler için hazırlanmıştır.
Zengin öğretim yöntemleri, anlamayı sağlayan etkinlikleri ve değişim konusunda eylem planı ile öğretmenlerin değişimi tasarlamalarının yanı sıra kendilerini değiştirme yolculuğuna başlamaları amaçlanmaktadır.
Kimler Başvurabilir?
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında görev yapmakta olup Çevrim İçi Eğitimde Etkileşimli Ders Tasarımı (ÇEDET) eğitimini tamamlamış olan meslektaşlarımız bu eğitimimize başvuru yapabilir.
Program Konuları
-
Öğrenme ekosistemi ve bileşenleri,
-
Yeni öğrenme ekosistemindeki farklılıklar, öğrenci ve öğretmen rolleri, bilginin kaynağı,
-
Değişimin gerekliliği,
-
Öğrenmeye etki eden faktörler,
-
Öğrenmede sosyal-duygusal becerilerin önemi,
-
Beyin temelli öğrenme yaklaşımı ve öğrenme sürecine etkisi,
-
Motivasyonu kaynakları ve motivasyonu artıran stratejiler,
-
Bilişsel öğretim yöntemleri,
-
Bilişsel yük kavramı ve bilişsel yükü engelleyecek teknikler,
-
Bireysel farklılıkların neler olduğu ve etki alanımızdaki bireysel farklılıkların nasıl dikkate alınacağı ile ilgili yöntemler,
-
Öğretim sürecini zenginleştirme yöntemleri,
-
Harmanlanmış öğrenme kavramı ve harmanlanmış öğrenme yönteminin türleri,
-
Öğretim sürecine dijital araçları dahil etme,
-
Etkin soru sorma becerileri,
-
Yeni öğrenme ekosistemine uygun izlence tasarımı,
-
Yeni öğrenme ekosistemine uygun zenginleştirilmiş ders tasarımı,
-
Yeni öğrenme ekosistemine uyumlanmak için eylem planı.
Programın Süresi ve Zaman Planlaması

* Senkron: Belirtilen saatte çevrim içi şekilde katılmanın gerekli olduğu eş zamanlı oturumlar.
* Asenkron: Program süreci kapsamında kişiye bağlı olarak istenilen zamanda tamamlanabilecek eş zamanlı olmayan oturumlar.
Başvuru
-
Eğitim programı başvuruları, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden alınmaktadır: https://mebbis.meb.gov.tr/
-
Bu eğitim programı, MEBBİS’te eş zamanlı olarak birden fazla grup halinde ve farklı faaliyet numaraları ile yer alabilir. Başvuru yapmak üzere girdiğiniz sayfada öncelikle belirtilen kontenjana ve başvuru sayılarına bakarak, bu sayı dolmuş ise, aynı tarihe planlanan farklı faaliyet numaralı gruplara başvuru yapmanız, eğitime katılabilmenizde kolaylık sağlayacaktır.
Katılım Belgesi
Programın asenkron içeriklerini zamanında tamamlayan ve senkron oturumların tamamına katılan katılımcılar, kişisel MEBBİS sayfalarından MEB Seminer Belgesi’ne dijital olarak erişebileceklerdir.
Eğitim Platformu
Eğitim, Öğretmen Akademisi Vakfı eKampüs Uzaktan Eğitim Platformu www.ekampus.orav.org.tr adresinden gerçekleştirilecektir.
Soru ve destek ihtiyaçlarınız için egitimdestek@orav.org.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.