Yaratıcı Çocuk Yaratıcı Beyin
Programın Tanıtımı
Öğretmenlerin, öğrencilerinin yaratıcılık gelişimini destekleyebilmeleri için her şeyden önce kendilerinin yaratıcılık potansiyellerinin farkına vararak yaratıcılıklarını geliştirmeleri, bu alanda bilgi ve deneyim sahibi olmaları gerekmektedir. Öğretmenler sınıflarında yaratıcı ve inovatif yöntemler kullanarak sahip oldukları donanım ve yetkinlikler ile rol model olarak öğrencilerinin bu becerilerinin gelişimini destekleyebilirler.
Bu bakış açısıyla program, öğretmenlere kendi yaratıcılık potansiyellerini keşfederek öğrencilerinde yaratıcılık potansiyelinin geliştirilmesini hedeflemektedir.
Programı başarı ile tamamlayan meslektaşlarımız kişisel MEBBİS sayfalarından MEB Seminer Belgesi’ni dijital olarak görüntüleyebilecektir.
Kimler Başvurabilir?
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okulları ve özel okullarda görev yapan okul öncesi öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ve görsel sanatlar öğretmenleri programa başvuru yapabilir. Aşağıda hem devlet okullarında hem de özel okullarda görev yapan meslektaşlarımızın nasıl başvuru yapabileceği ile ilgili açıklamalar bulunmaktadır.
Program Konuları
-
Yaratıcılık ve Yaratıcı Düşünmeye İlişkin Temel Kavramlar
-
Kişisel Yaratıcılık Potansiyelimiz
-
Öğrenme Biçimlerinin Yaratıcılık Üzerindeki Etkisi
-
Yaratıcılık Gelişimi İçin Kullanılabilecek Teknikler
-
Yaratıcı Ders Tasarımı
Programın Süresi
Eğitimimiz asenkron ve senkron çalışmalarla devam eden üç günlük bir eğitim programıdır.

* Senkron: Belirtilen saatte çevrim içi şekilde katılmanın gerekli olduğu eş zamanlı oturumlar.
* Asenkron: Program süreci kapsamında kişiye bağlı olarak istenilen zamanda tamamlanabilecek eş zamanlı olmayan oturumlar.
Eğitim uygulama esaslı yürütülecektir. Bu sebeple, senkron oturumlar sırasında kullanabileceğiniz aşağıda örnekleri verilen malzemelerin yanınızda olması aktif katılım sağlayabilmeniz için önemlidir.
Kurşun kalem, boya kalemleri, A4 Kâğıt, el işi kâğıtları, yapıştırıcı, makas, pastel boya, oyun hamuru, şönil, cetvel, sayma çubukları, geometri çubukları, çubuk, boş plastik ya da cam şişe, saç tokaları, düğmeler, kumaş parçaları, alüminyum folyo, kürdan, kibrit çöpleri, çakıl taşları, etiketler, boncuk, renkli ipler, karton gibi evinizde bulunabilecek her tür malzeme.
Başvuru
Özel okullarda ve devlet okullarında görev yapan meslektaşlarımız aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda başvuru yapabilirler.
Özel Okullarda Görev Yapan Meslektaşlarımız İçin
Özel okullarda görev yapan ve branşı sınıf, okul öncesi ve görsel sanatlar olan meslektaşlarımız başvuru yapabilirler. Her bir eğitim için başvuru kontenjanı 200’dür.
Devlet Okullarında Görev Yapan Meslektaşlarımız İçin
-
Eğitim programı başvuruları, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden alınmaktadır: https://mebbis.meb.gov.tr/
-
Kişisel MEBBİS şifreniz ile giriş yaparak “Hizmet İçi Eğitim” bölümünden kişisel veri izni vermeniz gerekmektedir. MEB işleyişi gereği sadece bu izni verenler eğitimlere katılabilmektedir. ÖRAV Eğitimleri MEBBİS – eKampüs işleyişi detayını https://youtu.be/kwqpvtRDya0 linkindeki videoda bulabilirsiniz.
-
Bu eğitim programı, MEBBİS’te eş zamanlı olarak birden fazla grup halinde ve farklı faaliyet numaraları ile yer alabilir. Başvuru yapmak üzere girdiğiniz sayfada öncelikle belirtilen kontenjana ve başvuru sayılarına bakarak, bu sayı dolmuş ise, aynı tarihe planlanan farklı faaliyet numaralı gruplara başvuru yapmanız, eğitime katılabilmenizde kolaylık sağlayacaktır.
Eğitim Platformu
Eğitim, Öğretmen Akademisi Vakfı uzaktan eğitim platformu www.ekampus.orav.org.tr adresinden gerçekleştirilecektir.
Soru ve destek ihtiyaçlarınız için egitimdestek@orav.org.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Bu eğitim programı 2015 yılında Adel Kalemcilik – Faber Castell iş birliği ile başlamış ve halen Adel Kalemcilik – Faber Castell tarafından desteklenmektedir.
