top of page

ÖRAV Sohbetlerinde Akademisyen Anne Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal ile beraberdik!

Güncelleme tarihi: 7 Mar 2023





ÖRAV Sohbetlerinde bu ay, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi; Korkma! İyi Bir Annesin, Evlat, Oyunperest, Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor?, Sana Kek Yaptım, Dünya Kadar Çocuk, Kakaloji, Kakademi ve Kakazoo kitaplarının yazarı; bir buçuk milyonun üzerinde takipçisi olan influencer ve medya kullanıcılarının yakından tanıdığı adı ile Akademisyen Anne, Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’ı ağırladık.


Akademisyen Anne ile influencer olma hikâyesine, erken çocukluk döneminde sosyal - duygusal gelişimin desteklenmesine ve öğretmen - veli iş birliği ve iletişimine dair samimi bir sohbet gerçekleştirdik.


Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, çocukların sosyal - duygusal gelişime dair görüşlerini şu sözlerle açıklıyor: ‘’Sosyal duygusal gelişimde önemli bir takım aşamalar var, özellikle duygular konusunda. Duyguları tanıma, anlama, kabul etme, düzgün şekilde ifade etme ve yaşama becerisi geliştirme gibi. Örneğin, kızdığında, arkadaşını itme davranışı sergileyen bir çocuk duygularını doğru bir şekilde yansıtmayı öğrenememiş demektir. Bu çocukla özel olarak duygu düzenleme becerisi çalışmamız gerekir.’’ diyor.


Kangal’ın paylaşımlarının tümü için YouTube kanalımıza bekleriz.






bottom of page